APR

APR on yritys, joka on omistautunut tuottamaan parhaita mahdollisia viritysosia ja ratkaisuja autoosi. APR:n suunnittelijat kehittelevät jatkuvasti tuotteita, jotka ylittävät asiakkaiden odotukset. Tästä esimerkkinä maailmanlaajuisesti patentoitu EMCS (Enhanced Modular Chipping System), joka mahdollistaa moottorinohjauksen varustamisen usealla eri ohjelmalla.
EMCS-menetelmä mahdollistaa jopa neljän eri ohjelman asentamisen ohjainlaitteeseesi. Mikäli kyseessä on vm 2001 tai uudempi auto, kaikki tämä tapahtuu osia vaihtamatta, suoraohjelmointina OBD-diagnostiikkaportin kautta. Eri ohjelmat tarkoittavat eri oktaanilukuisille polttoaineille tarkoitettuja ohjelmia.
APR käyttää tuotekehittelyyn ja tuotteiden valmistukseen samoja työkaluja ja menetelmiä, jota F1-tiimit ja lentokoneteollisuus käyttävät. APR tarjoaa ratkaisuja auton ominaisuuksien paranteluun lähes kaikilla osa-alueilla. Jos tavoitteena on saada autosta nopeampi, jarruista paremmat, kaarrekäytöksestä hallitumpi, koko ajamisesta hauskempaa, APR palvelee kaikkia tarpeita. Valikoima kattaa kaiken virityssoftista korin osiin. Koska APR:n filosofia on parantaa kaikkia ajamiseen vaikuttavia osa-alueita, tuotteiden yhteensopivuus on saumatonta. Tuotteet tukevat toisiaan muodostaen kokonaisuuden, joka ylittää odotuksesi.
APR:n maailmanlaajuisen myyntiorganisaation perusideana on kohdella jokaista asiakasta kuin ystävää. Asiakaspalveluhenkilökuntamme auttaa asiakasta saavuttamaan tavoitteensa siten, että asiakas saa parasta mahdollista palvelua. APR:n moottoriurheiluohjelma ja sen VW USA:lta saama suora tuki mahdollistaa erittäin perusteellisesti testatut tuotteet. Ominaisuus, jota suurimmalla osalla kilpailijoistamme ei ole tarjota.
APR:n tuotekehitysosasto erottui jälleen kilpailijoistaan olemalla ensimmäinen – ja tiettävästi ainakin toistaiseksi ainoa virityspaja maailmassa, joka ohjelmoi B8 korimallin Audi S4:n Siemens Simos-moottorinvalvonnan uudelleen ilman tehtaan tuotekehitysosaston salausavaimia tai työkaluja. Hyvä osoitus oikean tuotekehitysosaston merkityksestä. APR:n tuotteet käyvät läpi perusteellisen testausohjelman prototyypistä, alfa- ja betatestauksien kautta tuotantoon. Tämä erottaa APR:n ”customisoftista”. Lisäksi muutamaan tiettyyn moottorimalliin erikoistuminen takaa syvemmän tietämyksen juuri näiden mallien sielunelämästä. Jälleen yksi syy valita APR.
Euroopassa on pitkään ollut tapana suosia ”autokohtaista” ohjelmointia ohjelmavirityksen yhteydessä. Erityisesti uuden sukupolven suoraruiskutusmoottorien kohdalla tämä ei kuitenkaan ole viisasta, sillä autoille on erittäin ominaista kerätä imukanavistoon valtavia määriä karstaa. Mikäli tällainen auto optimoidaan karstaisena, on sen toiminta korjattuna ja puhdistettuna jotain aivan muuta. Siksi onkin järkevää hankkia tällaiseen autoon APR:n tehokkaan tuotekehitysosaston UUTEEN moottoriin optimoima ohjelma, jolloin auton perusteellinen huolto todellakin palauttaa sen uutuuden loistoonsa ilman epäilyksiä siitä, etteikö ohjelmointi olisikaan enää optimaalinen. Tämä sama koskee myös vanhemman sukupolven autoja siinä muodossa, että kuluneille moottorin antureille ja toimilaitteille optimointi ei koskaan tuota pitkälle kantavaa lopputulosta. Yksi syy lisää valita juuri APR, joka poikkeuksetta tarjoaa ohjelman, joka on kehitetty nimenomaan ehjään, uusilla ja varmasti ehjillä apulaitteilla varustettuun moottoriin.
Halusitpa siis autoosi mietoa pintaviriä tai kovan luokan turbosarjaa, valitse paras. Valitse APR.
______________________________________________________________________________________________________
 

EMCS

APR:n mullistava EMCS-teknologia mahdollistaa useiden uusien mahdollisuuksien asentamisen auton omaan moottorinvaljontajärjestelmään.
Koko EMCS-teknologia on kehitetty alusta loppuun APR:llä, ja kuvaa APR:n omistautumisen tasoa, ja osoittaa APR:n olevan teknisesti edistynein virityssoftien tuottaja koko maailmassa. EMCS koostuu kolmesta eri yksinköstä: EMCS-modulista, joka juotetaan originaaliecuun, softasta, joka moduliin syötetään, ja ohjelmistosta, jolla moduliin syötettyä softaa voidaan muokata ja päivittää.
EMCS mahdollistaa seuraavat optiot:
Flip Switch, Softien vaihtomahdollisuus: Vakionopeuden säätimen kytkimistä voidaan valita käyttöön yksi ecuun syötetyistä softista. Ecuun voidaan syöttää neljä eri viritysastetta, esim: vakio, softat eri bensiinin oktaaniluvuille, kilpabensiinisofta, sekä rajoitetun tehon valet-moodi. APR:n perusohjelmointi sisältääkin aina viritysohjelman lisäksi vakio-ohjelman, mikäli se ohjelma-arkkitehtuurin puolesta on kyseiseen automalliin mahdollista. Poikkeuksia tästä ovat esimerkiksi B7- korimallin RS4 ja S4, joissa on kaksi erillistä ecua. Myös joissain 2.0T- moottoreissa muisti ei riitä useiden ohjelmien asennukseen.
Access code, ecun lukitus. Ecu saadaan lukittua yhdestä neljään . osaisen lukituskoodin avulla.
Security lockout, viritysohjelman lukitus: viritysohjelma saadaan lukittua muilta käyttäjiltä, jolloin auto on vakio kaikille kuljettajille, joilla ei ole avauskoodia. Tällöin auton omistaja voi olla ainoa, jolle auto on viritetty, softan lukituksen saa erikseen, tai yhdessä varkaudeneston kanssa.
Anti-theft, varkaudenesto: Autoa ei voi ajaa ilman turvakoodin syöttöä. Edes silloin, kun auto käynnistetään sen omalla avaimella. Auto käynnistyy avaimesta ja käy tyhjäkäyntiä, mutta ei tottele kaasupoljinta. Toisin sanoen autoa on mahdoton edes yrittää ajaa. Varkaudenesto voidaan kytkeä pois päältä ainoastaan syöttämällä turvakoodi käyttäen vakionopeussäätimen painikkeita.
Fault code erase, vikamuistin tyhjennys: mahdollistaa vikamuistin tyhjentämisen ilman diagnostiikatyökaluja.
Throttle body realignment, kaasuläpän optimointi. Mahdollistaa kaasuläpän asennon sopeutuksen ilman diagnostiikkatyökaluja.
EMCS Optiot
Optio hinnasto
Yksi lisämuistipaikka 50 eur
Kaksi lisämuistipaikkaa 100 eur
Viritysohjelman turvalukitus 50 eur
Kaasuläpän optimoint/vikakoodien tyhjennys 50 eur
Varkauden esto 100 eur

Directport Programming

Ei enää juotettavia lastuja
DPP mahdollistaa virityssoftan asentamisen ilman ecu:n avaamista. Softa syötetään originaaliecun flash-muistiin OBDII-portin kautta. Kaikki EMCS moduliin asennettavissa olevat optiot, sekä neljä eri ohjelmaa voidaan asentaa myös DPP-menetelmällä. EMCS optioiden hinnoittelu on täysin sama kuin modulivirityksissä
Ohjelmointi suoraan Webistä
Ecu ohjelmoidaan APR:n valtuuttaman jälleenmyyjän luona. Diagnostiikkaporttiin kytketään ohjelmointikaapeli, myyjä noutaa Webistä sopivan softan ja ominaisuudet. Kaikki on ohi käden käänteessä ilman, että edes konepeltiä avataan. Menetelmä on ainutlaatuinen koko maailmassa. APR:n softa on kirjoitettu alusta loppuun saakka apr:llä, joka varmistaa, että koodi toimii kaikissa olosuhteissa virheettömästi. Lisänä virityssofta on mahdotonta havaita diagnostiikkatyökaluilla esim takuuhuolloissa ja katsastuksessa.
Softan kokeilumahdollisuus
DPP mahdollistaa virityssoftan asentamisen koeajaksi, jolloin softa asennetaan autoon ennalta sovituksi ajaksi, esim neljäksi tunniksi. Koeajan päättymisen jälkeen auto muuttuu taas vakioksi. Mikäli koeajon aikana tai sen jälkeen asiakas päättää ostaa softan, ottamalla yhteyttä APR:n jälleenmyyjään ja maksamalla laskun, auto muutetaan takaisin viritetyksi - tällä kertaa pysyvästi yksinkertaisesti syöttämällä kuusiosainen avauskoodi käyttäen vakionopeussäätimen kytkimiä. Tämä virityssoftan avaus voidaan tehdä asiakkaan vierailematta jälleenmyyjän luona. DPP on saatavilla useimpiin vm 2000 ja uudempiin vag-konserin 1.8T tai 2.7T-moottorilla varustettuihin malleihin. Ota yhteyttä selvittääksesi onko DPP-ohjelma mahdollista asentaa autoosi.
Koesoftan asennuksesta veloitamme 35 eur, jonka hyvitämme ostotilanteessa. Näin softan kokeileminen on asiakkaalle loppujen lopuksi ilmaista
Koesofta palautuu vakionkaltaiseen tilaan, joka vastaa käytännössä 100% tehtaan vakiosoftaa. Ohjelma on kuitenkin kaikesta huolimatta binääritasolla erilainen, ja voi aiheuttaa ongelmia, mikäli autoon yritetään joskus asentaa jotakin halpaa viritysohjelmaa.
Mikäli tarvetta ilmennee, voidaan tehtaan alkuperäinen vakio-ohjelma asentaa takaisin ecuun. Toimitus tapahtuu aivan vastaavalla tavalla kuin viritysohjelman asennus. Tästä veloitamme 35 eur.

Viritysohjelmat

APR- viritysohjelma sisältää aina vakio-ohjelman sekä viritysohjelman, mikäli ohjelman vaihto-optio on saatavilla. Joissakin 2.0T-malleissa ecun muisti ei riitä tämän toiminnon toteuttamiseen. Myös kahdella eculla varustetut autot, sekä Siemens Simos-ohjelmoinnit ovat ns. yhden ohjelman ecuja.
VW golf GTI vuosimallit 1997-2000, vaativat poikkeuksetta juotettavan EMCS modulin. Tunnistat kyseiset autot vilkaisemalla konepellin alle. Mikäli kaasuläppään kulkee kaasupolkimelta perinteinen vaijeri, kuuluu autosi näihin.
Jotkut 225hv Audi / Seat autot sekä useimmat eurooppalaiset 2,7-litraiset Audit vaativat myös modulin asentamisen. Näissä tapauksissa mittariston ohjainlaite estää kaksisuuntaisen tiedonsiirron sarjaportin kautta.
Audi RS6 viritys asennetaan aina modulilla. RS6 ohjelma myydään aina kaikilla EMCS optioilla ja neljällä viritysohjelmalla
Audi A4 vm 1995-1999 ei APR ohjelmaa ole saatavilla. Mikäli omistat tällaisen, ota yhteyttä.
Modulin asentaminen eroaa asennuksena DPP-ohjelmoinnista siltä osin, että moottorinvalvontalaite avataan, originaali ohjelmapiiri irroitetaan, ja sen tilalle juotetaan uusi APR EMCS2-piiri. Toimenpiteelle annetaan poikkeuksetta ikuinen toimivuustakuu.
Kaikki APR:n virityslastut on mahdollista varustaa EMCS-optioilla, myös perinteinen yhden ohjelman moduli on päivitettävissä lisähinnasta eri optioille
Lisää infoa APR:stä löydät Suomen maahantuojan sivuilta sekä APR:n kotisivuilta
APR Takuu

Ohjelmavirityksille ja stage3-pakosarjoille myönnetään ikuinen takuu. 

Ohjelmaviritysten kohdalla takuu on laajennettu siten, että vastuuvakuutuksemme kattaa mahdollisesti virityksestä johtuvasta tehdastakuun epäämisestä johtuvat kulut, mikäli voidaan osoittaa, että syntyneen vaurion todellinen aiheuttaja on tekemämme muutos. Tämä laajennettu vastuu koskee moottoria sekä voimansiirtoa. Käytännössä tätä vakuutusta ei ole lähes 10v toiminnan aikana tarvittu kertaakaan.

Isompien virityskittien kohdalla sekä itse kitin komponenteilla että asennustyöllä on 6kk takuu.

Takuu ei kata välillisiä vaurioita, kuten katkenneita vakiokiertokankia tai -vetoakseleita. Turbo- ja isompien virityssarjojen kohdalla moottorille myönnetään takuu vain, jos APR vahvistaa moottoria tapauksen vaatimalla tavalla. Tyypillisin vahvistamista vaativa kohde moottorissa on kiertokanget. Mikäli APR vaihtaa moottoriin kiertokanget, on sekä osilla että työllä 6kk takuu. Mikäli kiertokanget on hankittu tai vaihdettu jossakin muualla, takuu koskee vain sitä osaa, joka tulee APR:ltä.

Kun moottorin vahvistamisen takuu yhdistetään ohjelmoinnin sisältämään takuuseen, on käytännössä koko moottorilla silloin 6kk takuu.

Sama koskee myös voimansiirtoa. Voimansiirrolle ei perus lastuviritystä merkittävämmille muutoksille myönnetä takuuta, sillä mahdollinen vaurio katsotaan välilliseksi. Mikäli kuitenkin APR vahvistaa voimansiirtoa, esimerkiksi vaihtamalla kytkimen, on kaikilla muutoksilla, ja lopulta koko voimansiirrolla 6kk takuu. 
APR                                 APR Finland

APR Finlandin sivuilla on automallikohtainen hakutaulukko hintoineen.